Azi e ziua in care am povestit la masa despre bunica Stoiana si inevitabil am ajuns la bunatatile servite de ea familiei. Asa ca am decis sa adaugam o rubrica noua clubului nostru, cea de retete culinare. Mai ales ca de cand cu ultima operatie sunt nevoit sa mananc mai mult supe si ciorbe. Multa lume crede ca reteta de ciorba a la grec este doar cu carne de pui,m desi eu am mancat o ciorbita de vacuta exceptionala. Nu am sa fac eu aici un blog culinar, dar am sa va dau idei de mancaruri care nu trebuie sa lipseasca din meniul nostru ( parerea mea ).

Bunatatile bunicii – azi reteta de ciorba a la grec, de pui sau de vacuta?

Ciorba este o mancare clasica romaneasca, asa ca nu cred ca aici sunt probleme de a scrie o reteta, trebuie doar sa vedem ce ingrediente adaugam obligatoriu. De data asta vom pune o radacina patrunjel, ceapa, putina telina, pastarnac, morcov, iar ingredientul special este orezul. Fiind trait in Bucovina, mereu ciorbita se drege cu smantana, altfel nu pare reteta completa. Carnea dupa cum am spus poate fi de pui sau de vita, desi pentru cine doreste nici cea de porc nu este mai putin indicata.

Mai tin minte de la bunica un mic secret pentru ciorbita a la grec ( oare de ce-i zice asa? ): usturoi pistat si zeama de lamaie! Va garantez ca iese o bunatate! Dupa ce o gustati, nu ezitati sa ne zcrieti, iar daca v-a placut ideea, ne scrieti pe FaceBook, ok?

Ciorba a la grec

Bunatatile bunicii – azi reteta de ciorba a la grec, de pui sau de vacuta?