Evident ca definitia de brand nu poate fi aplicata ad litteram si la denumirea unui site, ideea este ca acest nume sa-l diferentieze clar de orice alt site si sa fie cunoascut, iar din punctul de vedere al motoarelor de cautare, atunci cand scrii doar denumirea site-ului sa fie listat site-ul tau pe prima pozitie si doar sapte rezultate pe prima pagina. Partea cu calitatea este discutabila cand vine vorba de un site. Opinia mea este ca de exemplu 4uLady este un brand, pentru ca daca iti spun doar numele, tu il cauti pe Google si dai de site-ul cu pricina.

Este site-ul tau un brand sau nu?

Am o mica indoiala la ceea ce am scris mai sus pentru ca de fapt numele este identic cu adresa site-ului fata TLD. Oricum eu cred ca inseamna ceva faptul ca nu mai trebuie sa-i zici motorului de cautare TLD-ul site-ului si el stie ce sa listeze, nu? Bing nu face la fel, dar pozitioneaza site-ul tot pe prima pozitie cu doua listari. Oricum ma bucura faptul ca site-ul este listat cu 1+10 pozitii la cautarea site-ului cu TLD, imi spune ca am reusit sa spun ceva motorului de cautare.

Cel mai corect ar fi sa spui ca ar trebui sa fii in cazul iPhone, cand apare site-ul Apple, dar culme tot o sectiune EMD, cea dedicata telefoanelor. Ca sa fii totusi un brand ar trebui ca lumea sa stie de tine, deci daca pentru motoarele de cautarea s-ar putea sa am dreptate, pentru a spune ca 4uLady este un brand ar trebui sa spuna ceva macar unei anumite categorii de cititori. Ar mai trebui o sigla, in fine este mult de discutat pe tema asta, asa ca las discutia deschisa. Evident la rubrica Contact puteti comenta!

Popularitate site