Toata lumea posteaza fara discernamant pe FaceBook, unde te intorci vezi titluri care te fac sa crezi ca ai trait degeaba, ca cea mai cautata stire e la ei pe site. Intri si nu descoperi nimic. Ma ajuta aceste postari si la partea de optimizare SEO sau o fac degeaba? Un link este un link, insa valoarea lui difera de la site la site. Ce urmareste cel care posteaza aasa pe retelele de socializare? Evident sa-si sporeasca audienta si autoritatea site-ului. Daca nu ai continut de calitate, audienta va fi din ce in ce mai scazuta – cum se spune se duce vorba prin targ ca nu ai nimic de oferit.

Ma ajuta postarile pe FaceBook la SEO?

Deci ce am remarcat eu pana acum: postarile pe Google+ ajuta cu siguranta, mai ales daca vorbim de site-uri cu vechime distribuite pe pagina de socializare a colosului din  Menlo Park – California. Nu am remarcat insa o imbunatatire a rezultatelor pentru site-urile distribuite pe FaceBook. Asta nu inseamna neaparat ca este asa. Cu siguranta insa ca o pagina sau chiar mai multe pe FaceBook iti pot aduce un trafic frumusel. Este adevarat ca pozele au cel mai mare impact, insa si link-urile catre pagini si articole de pe site atrag suficient de multe interactiuni, mai ales daca pare ceva interesant.

NU folositi titluri inselatoare! Ai sa pacalesti publicul de cateva ori, insa chestia asta nu va tine la infinit, rezultatul final va fi excluderea site-ului tau din lista celor vizitate de fanii paginilor tale. Daca ai si tu rezultate deosebite cu postarile de pe FaceBook, abia astept sale aud si sa le discutam. Ma refer la ceea ce este legat de site-uri, nu la pagini de FaceBook fara astfel de legaturi.

FaceBook SEO