Am vazut ca lumea are o parere total gresita pornind de la o idee preconceputa, subdomeniile sunt mai putin valoroase decat domeniile. Am sa-i contrazic pornind de la o constatare facuta pe parcursul a cel putin 10 ani de experienta. Initial am lucrat pe subdomenii de la Ablog.ro – pentru ca erau gratis si pentru ca puteam folosi orice cod imi doream, aveam acces la CSS, etc. Totul a fost ok pana cand platforma lor a cazut. Ajunsesem la 800 de subdomenii din care 400 destul de active. Evident ca incet dar sigur unele au ramas doar l astadiul de proiecte incepute si neterminate.

Sa folosesc mai multe domenii sau subdomenii ?

Daca am ratat sansa de a lucra pe  subdomenii gratuite, am trecut la cele personale, deci am luat un domeniu si am inceput sa fac site-uri diferite pe subdomenii. A mers super ok, iar ca sa vedeti ceva interesant, pe domeniul e4UK.Info subdomeniul dedicat Irlandei este cel mai bun site ca trafic din ce avem pe nisa asta pe net.  Deci de ce sa cheltui banii pe domenii cand poti sa ai acelasi rezultat pe subdomenii? Am sa incep un proiect pe kLumea.Info si ValeaPrahovei.Net cu subdomenii EMD. Chiar vreau sa vad daca peste un an acestea vor reusi sa scoata ceva bani, fara sa mai investesc in numele unui domeniu si in hosting.

Deci in opinia mea, nu conteaza daca este domeniu sau subdomeniu, conteaza site-ul efectiv. Nu mai spun ca fiecare domeniu adauga domeniului principal putina autoritate. In acest moment avem 60 de domenii si peste 100 de site-uri, deci cel putin 40 sunt subdomenii. Daca fiecare produce sa zicem 10 – 20 de euro pe an, acesti bani se aduna, fara a presupune cheltuieli suplimentare, daca ar fi fost domenii ar fi consumat pentru numele lor si hosting cam toti banii produsi. Decat sa am 10 domenii cu un venit de 100 de euro lunar, prefer 9 subdomenii si un domeniu principal.

Domenii web de vanzare