Chiar daca pana acum nu v-am zis secretul unor muraturi ca in Bucovina, totusi am sa va prezint cateva idei de tocanita de cartofi cu carne, penrtu ca este una din mancarile mele preferate in sezonul rece. Pentru a prepara tocanita avem nevoie evident de 1 maxim 2 kilogranme de cartofi, de preferat cei galbeni, caci sunt mai moi si trebuie fierti mai putin, o jumatate de kilogram de carne sau carnati afumati, o ceapa mare, ardei gras – de preferat rosu, putina boia dulce – dupa gust, piper, sare si ulei. La final eu adaug si patrunjel, am la congelator pentru iarna, zici ca-i proaspat!

Tocanita de cartofi cu carne – diferite retete culinare traditionale romanesti

Daca aveti toate ingredientele de mai sus, puteti incepe sa preparati o tocanita de cartofi delicioasa, asortata cum ziceam cu muraturi in saramura – dar merge si cu castraveciori in otet. Punem o tigaie cu ulei pe aragaz si calim timp de cinci minute ceapa, ardeiul si carnita. Tocam marumnt ceapa si cartofii in cubulete, cand s-a terminat de calit totul punem intr-o oala la foc mic si amestecam toate ingredientele. Se lasa la foc timp de jumatate de ora, apoi se stinge focul si se lasa oala pe aragaz.

Nu uitati sa adaugati apa in oala, in rest cred ca ati prins ideea, tocanita de cartofi este o mancare simpla, pe care o poate pregati orice gospodina. Ideea este sa incercam cartofii sa fie moi, carnea va fi oricum facuta dupa jumatate de ora. Puteti incercadiverse retete de tocanita, cu carne de pui, carne de porc, etc. Eu prefer cu carnati oltenesti, dar asta este in fuctie de preferintele fiecaruia!

Tocăniță de cartofi

Tocăniță de cartofi cu carne – diferite retete culinare traditionale romanesti